Glentauchers 1996

05 juni 2014
Glentauchers 1996/2014 (51,9%, Liquid Art ‘Distilling is an Art’, 131btl.)

Liquid Art - Glentauchers, Distilling is an Art

Glentauchers
De Glentauchers distilleerderij is opgericht in 1897. De distilleerderij maakte uitstekende whisky voor de blends, waardoor hij een goede reputatie kreeg. Toen eigenaar Lowrie met pensioen ging, verkocht hij de distilleerderij aan Buchanan. Later werd de distilleerderij onderdeel van Diageo. Belangrijke renovatiewerkzaamheden vonden plaats tussen 1923 en 1925. In 1966 werden vier nieuwe distilleertoestellen geïnstalleerd. Glentauchers was gesloten tijdens de Tweede Wereldoorlog, net als de meeste van de distilleerderijen in Schotland, en een tweede keer tussen 1985 en 1989. Tegenwoordig is het Franse Pernod Ricard de eigenaar. Bijna de gehele productie wordt gebruikt voor de blended whisky’s. Glentauchers is heel af en toe te vinden in een onafhankelijke botteling, zoals deze.

Selectie
Deze single cask Glentauchers werd geselecteerd door Bert Dexters en Serge Reijnders en is gelimiteerd tot 131 flessen en verkrijgbaar voor 95€ via onze webshop.

Samenwerking met Chreet Dexters
Inmiddels de derde kunstenaar uit de Kempen met wie we samen werken. Het werk ‘Distilling is an Art’ is het eerste van drie ontwerpen die we van Chreet mogen verwachten. In zijn gekende stijl waarbij hij graag een brug slaat naar het sterke Kempische industriële weefsel.

Contacteer Chreet via Facebook.

Cheers.